2015. január 16., péntek

Életcsend

Bizonyára a téli időszak nálatok is csendesebb, már csak annál fogva is, hogy hamarabb sötétedik. Valahogy minden úgy lelassul, kicsit unottá válik. Nincs ez másképp nálam se, sőt talán fokozottabban így van, hiszen falun amúgy is békésebben csordogál az élet. Leginkább az állatok hoznak színfoltot életembe. Sőt tegnap Grafi után egy igazán színes foltot kellett feltakarítanom a padlóról. Majd a lépcsőről. A harmadik kupacról nem is beszélve. Első és remélem utolsó alkalommal tett ilyet, és persze nem voltam boldog.
Ahogy azt is sajnálattal tapasztalom, milyen vérfürdőt rendez időnként a kertben. A legutóbb, mikor szépen sütött a nap, és a kertbe invitált, tettem egy sétát a ház körül. Hááááát, elborzasztó egértetemek tarkították a pázsitot. :( Szegény szürke teremtmények merev végtagokkal, csatakos bundával várják a feltámadást.
De hogy valami vidámabbat is 'papírra' vessek, el kell mondanom, hogy Grafi és Picúr igazán harmónikusan és boldogan élnek együtt. Legutóbb, mikor jöttem gyalog haza, a két jószág egyszerre futott felém, egymás mellett, és valahogy olyan vidám jelenet volt a látvány.
Ma egyébként, mikor mentem mézért egy helyi termelőhöz, láttam két virgonc kölyökkutyát, afféle igazi töltöttzoknikat. Eszelősen ugrándoztak, csak a gazdasszony és a tejescsupor illata tudta elterelni a figyelmüket. Hozzáteszem ez éppen akkor fejt, friss-meleg kecsketej volt. Naná, hogy a macskák is (számszerint négyen) előkerültek. De nem volt veszekedés, mert nekik is meg van a saját tálkájuk.
Egyébként kutyák, macskák itt is jól meg vannak egymással, bár a kutyák játszani akarnak, a cicák viszont megvédik magukat a túláradó szeretettől. 
Szóval ilyen idilli körülmények között telnek a napok, időnként járok pingpongozni, olykor focizni, olvasgatok, keresztrejtvényt fejtek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...