2014. április 1., kedd

Ridikül

A mai adás - ki tudja melyik és hanyadik ismétlés volt - a meddőségről szólt. Ezzel kapcsolatban a legfőbb tény, hogy bár jobban kötődik a fogalom a nőkhöz, de igazából ez érinti a nőt és a férfit egyaránt. Ám nem is erről akarok szólni igazából, hanem a műsorban elhangzó egyik megállapításról. Azt most hogy hagyjuk, hogy ez miért érdekel engem ennyire. :) 
Szóval állítólag általános tény, mert felmérés erősíti meg, és magam is erre a véleményre hajlok, hogy egy család életében a férfi és a nő másképp viszonyul a gyerekhez. A nő a gyereket fontosabbnak ítéli meg párjánál, míg a férfi a feleségét helyezi előtérbe a szülés után is. Mondom ez valami kimutatás eredménye, és nyilván nem másodlagos, hogy arról az időszakról beszélünk (szerintem) amikor a párok még szerelmesek egymásba. És első kapcsolat - első gyerek esetén ez még nem is jelent gondot, de érettebb fejjel már nehezebben viseli a férfiember, ha a háttérbe szorul. Mert többnyire ez az igazság. És azt se feledjük, hogy az önfeláldozás inkább női erény. A férfiakban ösztönösen ősibb az egoizmus, talán mert sokáig volt hangoztatva, hogy ők a teremtés koronája. Ennek kapcsán pedig a következő idézet jut eszembe (sajna elfeledtem, kinek a tollából származik): A férfiak elnyomása tragédia, a nők elnyomása tradíció.

2 megjegyzés:

  1. Van a felmeresben igazsag. Ez egy teljesen termeszetes folyamat egy ideig, hiszen a kicsi eddig odabent volt, mely kapcsolatban az anyjaval. Mindkettejuknek meg kell tanulni es tapasztalni, hogy ez milyen idekintrol.

    Az anyanak kell esznel lenni, mert ez kitolodhat, illetve az arany meg jobban eltolodhat. Nehez, de nem megoldhatatlan az odafigyeles erre is, s mint tudjuk, a nok tobbfele is kepesek is figyelni. :) Igazabol rajtuk mulik, hogyan alakul a kesobbi parkapcsolat. Nagy igazsag, hogy a ferfit nem lehet elhanyagolni..legyen akarhany eves! :)))

    VálaszTörlés
  2. :) Külön köszönöm az utolsó mondatot a férfiak nevében!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...