2014. március 4., kedd

Macskaharc

Miau-Cetung - ez Grafi neve az illegalitásban - csapzottan és megtépázott fejjel tért haza. Szerencsére komolyabb baja nincs, de jelen kinézetében nem nyerne kék szalagot egy macska kiállításon. Feje tetejéről is kigyepáltak némi szőrt, de a szeme alatt meg egyenesen az élő hús vicsorog az ijedt gazdira. Ugyebár elnézitek nekem, hogy fotókkal nem illusztrálom eme macskatraumát, de emlékszem még, mikor kamaszként az orvosi lexikont nézegettem, és ott milyen gyomorforgató képekkel találkozott az ember. Az egy szakkönyv viszont, ez meg egy üde és vidám írásgyűjtemény akar lenni. Mármint szándékom szerint. 
Többen mondták, hogy ivartalanítani kéne a macskát, mert:
A: kevésbé csavarog el
B: nem szaporítja a kóbor macskák számát
Idáig nem vitt rá a lélek, mert mégiscsak durva beleszólás szerencsétlen jószág magánéletébe. De persze annak se örülnék, ha sűrűn jönne haza ilyen viharvert állapotban. Nyilván benne van az ősi harci ösztön, de nézzünk szembe a ténnyel - alapvetően egy elpuhult, elkényeztetett szobacica - aki a vad külvilágban a másodhegedűs szerepre van kárhoztatva. És még összetehetem a kezem, hogy nem lett drámai kimenete párharcának. Múltkor láttam a szomszéd vörös macskáját, Pongrácot, akit egyenesen megskalpolt valaki vagy valami. Iszonytató látvány volt. Hála istennek, azóta ő is kiheverte balesetét, és távolról már nyoma sincs a "haj" hiánynak.
Grafi lelke szerencsére nem tört meg (Picúrral anno ez is megtörtént) miután bekajált, most itt fekszik a kanapén, közel méteresre kinyújtotta magát, úgy látszik még álmában is nagyobbnak, hatalmasabbnak, félelmetesebbnek akar látszani. Néha megsimogatom, hogy érezze a törődést, a biztonságot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...