2013. december 1., vasárnap

Nagy Versmondás

Ismeritek ezt a kezdeményezést? Bevallom, én most hallottam erről először, de nagyon tetszik az ötlet. A lényege, hogy publikusan, 100-150 fő együtt mond verset. 2008 óta létezik ez a "mozgalom". Most volt a tévében, az M1 adón, az idei közös szavalás székesfehérvári állomása, Jordán Tamás irányításával. Egy nagy
kartonon fel volt írva Vörösmarty Mihály  A vén cigány verse és azt mondták a diákok. Jordán Tamás mint egy karmester adta meg a vers ütemét és ritmusát, így nem fulladt kakofóniába az egész. Igaz, kicsit olyan jellege volt, mint a Kossuth téri tisztavatás eskütétele, de mégis felemelő és hangulatos volt, és a fiatalok zöme élvezte is. Talán nem tévedek, hogy ez egy életreszóló emlékük lesz azoknak akik részt vettek ezen az eseményen.
És nem lenne teljese ez a  bejegyzés, ha nem írnám ide az idea szellemi atyjának nevét, aki nem más, mint Dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész. Nem tudom, máshol a világon van-e ilyen kezdeményezés, de mindenképp örülök, hogy nálunk létezik a kultúrának effajta terjesztése.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...