2014. január 25., szombat

Homo primitivus

Nem mondom meg, ki(k)re gondolok, mert egyrészt félő, hogy túl hosszú lenne a lista, másrészt nincs kedvem vádlottnak lenni egy becsületsértési perben. 
Ahol lakom, van egy tó. Mögötte egy vegyes erdő, 70 százalékban fenyves. Tisztítás címszó alatt, most azt ritkítják. De úgy, hogy siralmas nézni. 20 centi vastagságú törzsek is áldozatul esnek. Próbáltam beszélni az ott dolgozó fickóval, de tipikusan az a fajta ember, hogy akinek kalapács kerül a kezébe mindent szögnek néz. Nagy mellénnyel kijelentette, hogy az egész erdő nem ér semmit, és tarvágást kéne csinálni. Mondom neki: - Miért nem ér semmit? - Mert fenyő meg kökény meg csupa bozót! Jött a válasz. Mondom neki, hallott már arról a szóról, hogy Természet? Csak hümmögött. 
Neheztelek a polgármesterasszonyra is. Decemberben volt testületi ülés, és szó se volt ilyesmiről. Mindent utólag tudunk meg, amikor már nem lehet tenni ellene. Vagy ez nem is véletlen??? Utálom, mikor az ember le akarja "győzni" a természetet, és nem veszi észre, hogy maga alatt vágja a fát.
Ja, és a gallyakat ott tüzelik el a helyszínen, pedig hány embernek lenne az jó így télvíz idején.

2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon szomoru. Fogalma sincs arrol az embereknek, hogy a kornyezetet vedeni es tisztelni kellene..aztan meg csodalkoznak, ha a termeszet visszavag... a home jutott eszembe..irtam is a temarol vajon kepesek vagyunk valtoztatni cimmel anno...

    egyebkent itt is vannak ilyen buta emberek, tavaly nyaron zokogott a szivem, ahogyan ritkitottak a fakat..a valasz annyi volt, hogy veszelyesek...na, kosz szepen.

    VálaszTörlés
  2. Hmmm, nem minden találmány áldás. Amíg fejszével vágták a fát, ilyesmi nem fordulhatott volna elő ...

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...