2014. február 23., vasárnap

Euro 2016

Ez nem árfolyamváltozást bejelentő közlés, hanem a következő foci EB-re utaló cím. Most zajlik a Duna TV-n a sorsolás, hogy kivel kerülünk egy selejtező csoportba. Lényeges információ - annak, akit ez egyáltalán érdekel -, hogy újítás gyanánt, első alkalommal 24 csapattal kerül megrendezésre. Valami csoda folytán a 2. kalapba került Magyarországra, ami ritka nagy megtiszteltetés, és ezzel egy csomó nálunk erősebb csapatot sikerül elkerülnünk. Összesen 53 ország nevezett, 6 kalapból sorsolnak, és a csoportokban 6 csapat fog szerepelni, egyet csoportot kivéve. A csoportok első két helyezettje rögtön kijut az EB-re, valamint a legjobb harmadik, de ami számunkra nagy lehetőség, hogy a maradék 8 harmadikból is továbbjut négy csapat, csak nekik pótselejtezőt kell egymással játszaniuk.
Most ott tartunk, hogy minden csoportban van már 4 csapat, már lehet szurkolni, hogy mit kerüljünk el, és hova lenne jó "sorsolódni". Az országok neveit amúgy kapusok húzzák, példának okáért itt van Dino Zoff, az olaszok legendája.
(Izgalmamban, és a náthát alibiként felhasználva közben limoncello-t kortyolok, mit mondjak, ez még mindig finom.)
Az a legjobb, hogy ahogy telnek a csoportok, úgy sopánkodik a két műsorvezető, hogy ide se, oda se lenne jó kerülni. Talán egyet mondtak kívánatosnak, de nyolcból egy elég kicsi esély.
Huh, az első, A csoportot megúsztuk, tehát hollandok, törökök nem lesznek nálunk. A B csoport is kipipálva, a belgák kerültek oda. Most jön a C, amit szeretnénk - de ukránok dörzsölhetik a tenyerüket. D csoportba az írek kerülnek. Jöjjön az E! Na még ez is jó állítólag. Svájc.
Most már az F jelenti nekünk a Kánaánt. És lőn! Görögország, Magyarország, Románia, Finnország, Észak-Írország, Feröer-szigetek
Állítólag a 2. hely is realitás számunkra, de a harmadik mindenképp. :)
A G halálcsoport, de ez már legyen az ottaniak gondja. Az olaszok a H-ban a bolgárokat, horvátokat, norvégokat kapták. És az I csoport csak 5 csapatot számlál, élükön a portugálokkal. Ennyi. Persze idén még lesz előtte egy VB, ami azért nagyobb léptékű esemény.
Elkezdődött a téli olimpia jéghoki döntője. Az első harmad után: Svédország - Kanada 0-1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...