2014. február 7., péntek

Jóhiszeműen hibáztam ...

Ismerős ez a mondat? Aki ma hallgatta a médiát, annak biztos. A pulzusom az egekben, de egyszersmind  fanyar mosoly redőzi arcomat.
Nem szeretek politizálni, mert bemocskolódik tőle az ember. De vannak pofátlan dolgok, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Ugyebár arról van szó, hogy az MSZP második emberéről kiderült, hogy 240 milliót parkoltat egy külföldi bankszámlán. És a vagyonnyilatkozatában ez a tétel nem szerepelt. Most abba ne menjünk bele, hogy tisztességes munkával vajon lehet-e ennyit keresni, de valahogy feltűnt, a 100 leggazdagabb ember között nincs se ács, se asztalos, se tanár, se óvónő, és még hosszú lehetne a lista. Nem akarom lebecsülni a szellemi munkát - magam is abba a táborba tartozom - de az arányok vérlázítóak. 
Szóval vissza a mederbe. Az MSZP sokáig védte saját kutyájának kölykét, hogy micsoda feltételezés, és minő rágalom hadjárat, stb. Koromnál fogva voltam úttörő, KISZ-es, sőt párttag is, a szocializmus szinte a vérembe ivódott, ezért némi nosztalgikus naivitást is tudok érezni eme párt irányában, de azért ne legyünk vakok.
És a sokadik noszogatásra mit reagált ez az imposztor? Lemondott párttagságáról, és ennyit mondott: "Jóhiszeműen hibáztam, mikor a vagyonnyilatkozatomat nem kellő pontossággal töltöttem ki." Khmm .... Hogyan? Nem jól értettem! Kérdeznek a vagyonomról, és hosszas töprengés után eszembe jut, hogy a sublótban van 20 millió, de a szekrény tetején szunnyadó 240 millióról megfeledkezem? Életszagú ez? Van aki ezt elhiszi? Ugye ti is mosolyogtok? És akkor még jön hozzá egy humoros címlap: "Simon belerondít az MSZP kampányába." :) Na erre mondják, hogy eufemizmus! Ha ez nem teszi taccsra az egész párt hitelét, akkor nem tudom minek kell még itt történnie. Ha nem lenne abszurd, azt mondanám a pasas a FIDESZ beépített titkos ügynöke. Ez az egész politizálás olyan, mint Vitéz László és a szerecsen meg az ördög a bábszínházban. És kacagnék is, ha nem ez én, a MI bőrünkre menne a dolog.
Bár a fickó állítólag el tud számolni a pénzzel, de még ha így is van, vajon mi lesz a következménye a dolognak? Bennem felmerül az okirat hamisítás gondolata. Mennyi is a büntetési tétele ennek?

Remélem nem kell többet politikai tartalmú bejegyzéseket írnom ...

:) De mégis. Mert újabb információk jutottak tudomásomra. Viszont újabb bejegyzést nem nyitok neki, inkább itt folytatom. Merthogy mint hírlik, 2008 óta folyamatosan elfeledi a fickó ezt a vagyont. Az MSZP pedig olyan orcátlan (legalábbis a szóvivőjük), hogy immár "idejétmúltnak" nevezi az egész eseményt, és őket erről ne kérdezze senki, hiszen a muksó lemondott párttagságáról. Hát van még lejjebb?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...