2014. február 25., kedd

Maszkabál

Ha lesz erőm, talán majd a sváb bálról is írok, de számomra elsőbbséget élvez a gyerekek álarcosbálja. Vasárnap került sorra ez a nevezetes esemény, talán az időpont nem volt igazán szerencsés, egy nappal a
hajnalig tartó mulatság után. Szóval a szülők kicsit tétován botorkáltak, hosszúkat pislogtak, bezzeg a gyerekek úgy sürögtek-forogtak mint az Energizer nyuszik. Három órakor a gyerekek által előadott humoros jelenetek nyitották meg a műsort. Örömmel néztem, hogy izgatottan és olykor szemlátomást a szövegre koncentrálva, de határtalan lelkesedéssel játszottak el egy-egy rövid tréfát. Ezt követően először az ovisok vonultak egyesével a színpadra. A pódiumon Emőke fogadta őket, és segített nekik bemutatkozni. A picik nagyon elfogódottak voltak, szavukat alig lehetett hallani. Bezzeg az utánuk következő iskolások! Ők fecsegtek, csacsogtak, volt aki még énekelt is. Engem igazából meglepett a hatalmas létszám.
Szerintem nem is volt gyerek a faluból, aki ne öltött volna valamilyen jelmezt. Persze voltak egyszerű, szabványos jelmezek, gondolok itt a királynőkre, tündérekre, de voltak hatalmas ötletek is. A teljesség igénye nélkül: pulikutya, bio-robot, foci bíró, dinoszaurusz, hűtőszekrény, kalóz, tigris, angry bird, Miki egér, varázsló, háremhölgy, katica, transzformer. Nagyon tetszett, hogy nem felnőtt zsűri volt, hanem maguk a gyerekek szavazták meg, hogy nekik ki tetszett a legjobban. És hogy mennyire jó volt az ítéletük, jelzi, hogy egyezett az ízlésünk. Első lett a hűtőszekrény - hozzáteszem kinyitható volt az ajtaja, és belül is szépen ki volt dolgozva, sőőőt termékek is voltak benne. (Magyarázatképpen ha ti is le akarnátok gyártani - a hűtő tetején volt egy
mikrosütő, abban volt a gyerkőc feje) Második az angry bird lett, ami valahogy a méreteivel volt lenyűgöző, meg azzal a pompás narancssárga csőrével! A műsor befejező része egy bohóc előadás volt. Zizi és Zozo műsora. Azt hiszem gyerek szemmel nézve jó volt :) és ami szerintem alapkövetelmény, a gyerekeket is bevonták a műsorba. Műsor után még volt némi eszem-iszom a gyerekeknek, meg gondtalan táncikálás. Este feltehetően senkit nem kellett altatni. :)

2 megjegyzés:

  1. Milyen aranyosak lehettek ok is!
    Amikor Dori kicsi volt, sosem akart harcegno lenni. Mindig kitalalt valamit, igy amikor kozeledett a farsang, mar elore paraztam, mert nem tudtam, mit talal ki ujra..egyszer hopehely volt, maskor kerek-lyukas csoki, azt koveto evben pedig Gomboc Artur..nem unatkoztam, o meg mindig nyert valamit... :)

    VálaszTörlés
  2. Ebből látszik, hogy Dóri igazi egyéniség! :) Csak így tovább!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...