2013. augusztus 17., szombat

EQ teszt

Bár már indulnom kéne a futóversenyre, de ezt még gyorsan idekörmölöm, mert valami azt súgja, ez közérdek :) Az IQ tesztek már szinte lerágott csont, de most találkoztam egy olyan dologgal, ami számomra új: érzelmi intelligencia. Lassan rájön a világ, mi a fontos. :) Bár van egy hatalmas hibája az IQ tesztekkel szemben. Ott VAN egyedüli és pontos válasz, és az "akarom vemhes, akarom nem vemhes" jelleget nélkülözi. Mert a matematika ilyen. De ez egy más terület ...
Kitöltöttem egy tesztet:
http://www.onlinepszichologus.com/Online-pszichol%C3%B3giai-tan%C3%A1csad%C3%A1s-%C3%A9s-konzult%C3%A1ci%C3%B3/Online-pszichol%C3%B3giai-tesztek/%C3%89rzelmi-intelligencia-online-pszichologiai-teszt
de ami azt illeti eléggé csalódást okozott az eredmény: "Ön valószínűleg alacsonyabb érzelmi intelligenciával rendelkezik az átlagosnál." Tagadom! Csak mert nem zokogok, ha a Híradóban összedőlt házakat és éhező gyermekeket látok? Igenis van bennem segítő szándék, de ellenőrizhetetlen bankszámlákra nem utalgatok pénzt. Ne halat adj az éhezőnek, hanem tanítsd meg halászni. Tudom sok demagógia van ebben, de én szeretek a közvetlen környezetemre figyelni, nem csak úgy bele a nagyvilágba. És ANNAK segíteni, aki igazán megérdemli, és rászorul. És ez nem az, aki a kocsmapultnál siránkozik, hogy elvitte a szél a tetőt a feje fölül. Másodrészt az ilyen tesztek javarészt nem tartalmazzák azt a választ, amit én szeretnék adni, és rám kényszerítenek egy mutáns feleletet.
Na, de most már igazán szaladok ...

2 megjegyzés:

  1. Jól tetted, hogy idekörmölted!
    A világ gyorsabban is rájöhetne, mi a fontos!!!! :-)
    Ilyen, és ehhez hasonló teszteket szívesen kitöltök.
    Nagy merészen vállalkoztam erre is. Nálam az eredmény azt mutatja, hogy "Ön valószínűleg az egészséges emberek csoportjához tartozik, azaz érzelmi intelligenciájának szintje megfelel annak, amivel a legtöbb ember rendelkezik."
    Te "valószínűleg" valamit nem jól jelölhettél a válaszoknál, mert ha az írásaidból ennyi kedvesség, és szeretet tud áradni, akkor nem tartom még VALÓSZÍNŰNEK sem, hogy az átlagosnál alacsonyabb érzelmi intelligenciával rendelkeznél!
    Igen, legtöbbször ez a gond a tesztekkel ... itt van tessék, válassz a lehetőségek közül! Szívünk szerint hiába döntenénk máshogyan!
    De most fuss!!! Sok sikert hozzá! :-)


    VálaszTörlés
  2. :) Köszönöm a hitetlenkedést. A másik baj ezekkel a tesztekkel, hogy igazából tudod, hogy melyik a "helyes" válasz, de akkor IQ teszt lesz az egészből. Bár az sem rossz játék, hogy melyiket kell bejelölni ahhoz, hogy maximális pontot kapjunk. Azt hiszem kipróbálom ezt a verziót is. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...